Slippefest – Trond Giskes kulturpolitikk

Få kulturministere før Giske har klart å bli en så markant og kontroversiell skikkelse. Han har økt kulturbudsjettene vesentlig og har tydelige ambisjoner om å reorganisere norsk kulturliv. Han er også godt synlig i media gjennom sin deltagelse på kulturarrangement og ved at han uttrykker sine synspunkter. Synlighet og kontroversielle avgjørelser har vekket reaksjoner, og mange har kritisert ministeren, på forskjellig grunnlag. Spesielt har man blitt opptatt av hvordan kunstens autonomi og statens styringsvilje kan komme i konflikt. På Replikks slippefest vil vi ta utgangspunkt i en del av disse diskusjonene, men samtidig prøve å sette debatten inn i en større sammenheng: Hva bør forholdet være mellom stat og kunst? Hvordan kan politikerne skape gode rammer for kunst? Hva er forholdet mellom kunstneriske, kulturfaglige og kulturpolitiske avgjørelserArrangementet er stappfullt av spennende innslag: konsert med countryrock-bandet Empty Bottles Broken Hearts, høytlesning av Bjarte Samuelsen, utstilling av kunstneren Michael Bears og musikk fra DJ Shingri-La. Kveldens hovedrett blir debatt hvor vi diskuterer kunstpolitikk og Trond Giskes inngrep i kulturfeltet de siste årene. Til diskusjonen kommer Per Boye Hanse (direktør for festpillene), Georg Arnestad (fra Høyskolen i Sogn- og fjordane), Sissel Lillebostad (Ansatt ved KHiB, kurator m.m.) og Arne Magnar Rygg (kunster og tilknyttet Hordaland Kunstsenter)

Replikk er et uavhengig tidsskrift drevet av masterstudenter ved Universitetet i Bergen og Kunsthøyskolen i Bergen. Replikks nye nummer tar opp temaet kunstnerroller gjennom en rekke artikler som setter søkelyset på kunst, kunstnere og kunstfeltet. I tillegg lar vi et par kunstnere få boltre seg fritt i nummeret vår i form av tekster og kunstbidrag.

Tid og Sted for slippfesten:

Sted: Landmark, torsdag 17. april

Tid: Dørene åpnes kl. 19.00, arrangementstart kl. 19.30