Vil du skrive for Replikk» #34?

Ved Stortingsvalget i 2009 stemte 5,5 prosent av velgerne på Kristelig folkeparti. Noen av disse stemte på KrF fordi de velger å tro på en allmektig skaper, andre fordi de er imot retten til selvbestemt abort. Deler av befolkningenble betegnet som sofavelgere; de valgte bort denne retten til å delta i demokratiet, og ble hjemme. Noen velger kanskje bort deltakelsen i selve samfunnet.

På vei hjem fra jobb eller studier forleden dag, valgte du kanskje en annen vei gjennom byen enn du pleier. Du gikk innom en bokhandel på veien, ikke fordi det var noe spesielt du trengte, men fordi du hadde litt tid til overs, og følte for å bruke den på å se om utvalget var spennende. Du staket ut kursen mot tidsskrifthyllen, og etter å ha sett grundig igjennom alternativene, falt valget på Tidsskriftet REPLIKK’’ som lektyre for den forestående helgen.

I tillegg til artiklene du umiddelbart fattet interesse for, leste du denne manuslokkeren – ikke fordi du bevisst valgte den ut ifra innholdsfortegnelsen, men fordi den tilfeldigvis var trykket på en side du bladde opp på.

Du velger å tolke denne manuslokkeren dithen at neste nummer av Tidsskriftet REPLIKK’’ handler om det å velge. Det gjør du, i følge våre hermeneutiske preferanser, helt rett i. REPLIKK # 34 har som mål å utforske det å velge. REPLIKK er hovedsakelig et tidsskrift for humaniora og samfunnsvitenskap, men hva slags perspektiv, sjanger og faglig utgangspunkt du ønsker å belyse temaet fra, er naturligvis ditt valg.

Vi legger vekt på å fremme unge skribenter, men slipper også til etablerte forfattere. Alle innsendte tekster vil få seriøs skriftlig tilbakemelding fra vår redaksjon. Bidragsytere som velges ut til publisering vil dra nytte av konkrete redaksjonelle innspill til form og innhold i teksten.

Er du interessert i å bidra eller har spørsmål kan du kontakte redaksjonen på replikk@uib.no.

FRIST FOR FØRSTEUTKAST: 15. august 2012

For nærmere informasjon retningslinjer om tekstbidrag finner du her.