Tidsskriftet Replikk trenger nye redaksjonsmedlemmer

Replikk»-redaksjonen ønsker nye redaksjonsmedlemmer velkommen! Vi søker deg som er faglig engasjert, har dugnadsånd og liker å jobbe med tekst! Nysgjerrig? Kom innom vårt neste redaksjonsmøte for mer informasjon: Onsdag 8. februar, kl 17:00, i 4. etg. på Sydneshaugen skole, hjørnet mot Dragefjellet.

Hvem er vi?
Replikk er et tverrfaglig tidsskrift ved Universitetet i Bergen som publiserer akademiske artikler primært fra mastergradsstudenter og unge forskere. Vi trykker også essay, skjønnlitterære tekster, intervju, bokmeldinger og kunstbidrag, m.m. Redaksjonens medlemmer er typisk i gang med mastergraden eller nylig uteksaminerte fra universitetet. Vi har kontor i 4. etasje på Sydneshaugen skole. Her kan du se hvem som er med i redaksjonen i dag.

Hvorfor bli med i Replikk?

• Få dokumentert at du har jobbet med tekst og språk i en redaksjon.
  • Redaksjonen gjennomfører ofte intervju til sine nummer – kanskje du er vår nye journalist?
  • Sitt i rampelyset som møte- og samtaleleder på våre slippfester.
  • Treff oppegående folk fra andre fakultet og ha det trivelig!

Hva gjør vi?
Hver utgave av Replikk har et felles tema som vi ønsker å belyse fra flest mulig innfallsvinkler. Det kommende nummeret har tema #Motstand. Redaksjonens arbeid går blant annet ut på å:

• spre informasjon om temaet
  • kontakte aktuelle bidragsytere
  • følge opp bidragsytere og gi tilbakemeldinger på innsendte bidrag
  • sette sammen illustrasjoner, tekster, sitater og annet til en helhet
  • spre det glade budskap ved hver utgivelse

I tillegg har flere i redaksjonen et eget verv med egne oppgaver:

• Redaktør – overordnet ansvarlig for innhold. Administrativt ansvarlig for søknader og drift
  • Tekstredaktør – holder styr på alle tekster og sørger for fordeling av kommentering og oppfølging
  • Kunstredaktør – ansvar for å finne kunstbidrag til hvert nummer
  • Økonomi- og postansvarlig – regninger, lager budsjett og fører regnskap
  • Salgs- og abonnementsansvarlig – oppdaterer abonnementsregister, kaller inn til utsendelsesdugnad
  • PR-ansvarlig – sprer det glade budskap, annonsering i andre tidsskrift, sosiale medier
  • IT-ansvarlig – finner lokale, leder idémyldring om innhold på slippfest.

Dersom du synes dette høres spennende ut, og i tillegg ønsker å bli kjent med en trivelig gjeng studenter, ta kontakt på replikk@uib.no for en uforpliktende prat.