Tilbakeblikk: Noen kjappe spørsmål til tidligere kulturminister Trine Skei Grande

Trine Skei Grande lar ikke travle dager som politiker hindre henne i å lese. Hjemme har hun over 4000 bøker i bokhyllene sine og en stabel står klar på nattbordet. 

Tekst Cecilie Langeland Nakken

 

Blir det tid til å sette seg ned og lese når man er kulturminister?

Ja, selv om det nok blir mer lydbøker mens jeg gjør husarbeid. Jeg tror nok at TV-en er den som har tapt mest på at jeg har fått ny jobb.


Hvilken type leser er du?

– Jeg leser nok mest norsk skjønnlitteratur og en liten haug med krim. Jeg prøver å bla i de fleste kulturmagasiner, og så leser jeg til daglig VG, Dagbladet, Vårt land, Nationen, Klassekampen, Morgenbladet, Namdalsavisa og Groruddalens Avis.


Har du en eller flere favorittbøker, eller en bok som har betydd mye for deg?

– De bøkene som treffer deg best der du er i livet akkurat da. Mange har gjort det.


Hvordan ser bokhyllen din ut?

– Jeg har to rom som er dekket av bokhyller fra gulv til tak – til sammen over 4000 bøker. I hylla står de delvis sortert etter temaer som biografier, lyrikk, samfunn og debatt og så videre. Alt dette har jeg organisert i appen CLZ Books, så jeg har ganske god oversikt.


Har du en eller flere bøker som du anbefaler andre å lese?

– Som kulturminister er det vanskelig å skulle være dommer. Jeg har hatt mange ulike favoritter opp gjennom årene, og vil oppfordre alle til å være nysgjerrige!

 

Vi spurte også om vi kunne få et bilde av nattbordet hennes. Du kan se bildet øverst i saken.

 

Scroll to Top