Ny ansvarlig redaktør

I litt over et år har Tidsskriftet Replikk vært så heldig å ha Tijana Przulj på laget som ansvarlig redaktør, og nå tar Raymond Skaran over stafettpinnen. Dette forteller de om tiden som har vært og som kommer. 


Tijana Przulj: Jeg heter Tijana Przulj og jeg var Replikks ansvarlige redaktør i litt over ett år. Vervet har vært utrolig lærerikt og jeg føler meg godt rustet til fremtidige utfordringer og arbeidslivet. En ansvarlig redaktør tar seg av styringen av hele arbeidet fra nummerets tema er bestemt til nummeret er ferdigtrykt. Dette inkluderer arbeidet med å skaffe finansiering og sørge for at midlene blir brukt på en fornuftig måte, det overordnede tekstarbeidet og beslutningstakingen. I flere av disse arbeidsoppgavene fikk jeg støtte av vår økonomiansvarlig, tekstredaktør og øvrige redaksjonsmedlemmer. Det beste ved dette vervet er at man aldri er alene om sine ansvarsområder og arbeidsoppgaver, og at det alltid er hjelp å få, bla. fra Tekstallmenningen og uerstattelige Inga. Jeg er glad for at vervet har blitt overtatt av dyktige Raymond og er sikker på at Replikk forblir i gode hender med de fantastiske styremedlemmene tidsskriftet nå har ved roret.


Raymond Skaran: Jeg har nylig fått vervet som ansvarlig redaktør ved tidsskriftet Replikk. Ved siden av dette vervet studerer jeg for tiden nordisk språk og litteratur ved Universitetet i Bergen. I tillegg til dette arbeider jeg som vikar ved en barneskole i Laksevåg. Jeg har arbeidet ved skoler tidligere, og håper å fortsette med det når jeg er ferdig med studiene mine. Tidligere har jeg studert historie ved Universitetet i Agder og Universitetet i Lund. Jeg har alltid vært nysgjerrig på arbeid med medieproduksjon, og har også en interesse for språk.

Da jeg kom til tidsskriftet hadde vi allerede en svært profesjonell organisasjon, men da noen skulle ut så måtte vi reorganisere litt, og jeg mener vi har fått en god struktur i tidsskriftet, med svært dyktige og kompetente mennesker i ulike verv og roller. Det jeg ser mest frem til fremover er de ferdigtrykte eksemplarene hvor man ser resultatet av arbeidet man legger ned. 

Hvert tidsskrift som Replikk produserer har et eget tema. Våren 2022 gir vi ut temanummeret «Avvik». Vi produserer et svært godt tverrfaglig tidsskrift i krysningen mellom humaniora og samfunnsfag, og man burde absolutt plukke opp et eksemplar om man kommer over et.


Tusen takk for innsatsen og lykke til videre, Tijana! Velkommen til Replikk, Raymond, vi gleder oss til å bli bedre kjent med deg!

Scroll to Top